'Want mijn hoofd is eerder vol dan mijn kalender'

Door
Milou
27/10/2023
0
min leestijd
Share this post
'Want mijn hoofd is eerder vol dan mijn kalender'

Wie de Klets met Milou maandkalender van 2023 heeft gekocht, herkent deze titel waarschijnlijk wel. Zo niet, leg ik je graag uit waarom ik juist deze zin voor mijn kalender heb gebruikt!

Voor ik je het fijne hierover uitleg even een klein testje. Vergeet jij wel eens iets? Niet? Nog nooit een afspraak vergeten? Nog nooit een moment gehad waarop je graag iemand even had willen bellen of een berichtje wilde sturen, maar er iets tussen kwam en...jawel, je het was vergeten? Wanneer jou dit nog nooit is overkomen, chapeau! Knap in deze maatschappij! Maar ik ben bang dat je een uitzondering, nee, misschien wel een uitstervend ras bent!

Ik zal het je even uitleggen hoe onze hersenen werken. Zie ze misschien maar het beste als een kapstok. Op elk haakje van die kapstok passen 2 jassen. Al eens een beetje eigenwijs willen zijn en er toch een 3e jas op willen hangen? Dikke kans dat je 2 tellen later met je hoofd tussen vreemde jassen jouw jas van de grond aan het graaien bent! Bekend? ;) Zo werkt het dus ook met onze hersenen. Alleen hoef je je afspraken niet van de grond te graaien, maar worden ze gewoon kei hard vergeten.

Hoe het komt dat we steeds meer vergeten? Ik neem je weer even terug in de tijd. In de tijd nog vóór de Parker/ Stabilo pennen en de Moleskine notitieboekjes. Ook toen noteerde de mensen al van alles, zodat ze niks zouden vergeten. In die tijd hoefden er gelukkig ook een stuk minder te worden onthouden, maar toch werd er ook toen al flink in muren of boomstammen gekerfd.

Daarna kwamen langzaam steeds meer materialen die leken op papieren en houtskool. Dit laatste werden later potloden en pennen. Ook in deze tijd werden tekens en letters gebruikt om boodschappen op te schrijven of boodschappen te onthouden. Het fijne van schrijven is dat de hersenen dit zien als: ' Oké, nu staat het op papier, nu hoef ik er niet meer aan te denken'. En op die manier komt er weer een plekje vrij voor iets nieuws.

'Ja, maar Milou! Ik zet alles in mijn telefoon, super fijn zo'n digitale agenda! Even delen met mijn partner of met de hele familie en iedereen weet waar ik ben.' Zo'n gedeelde agenda kent natuurlijk ook vele voordelen. De telefoons zitten bijna vergroeid aan onze handen, dus de meldingen van afspraken worden ook snel gezien en opgemerkt. Alleen herkennen onze hersenen het typen van een afspraak in een telefoon nog niet als schrijven. De afspraak blijft hierdoor toch nog een plekje bezet houden in je hoofd, waardoor je wellicht toch last houdt van een vol hoofd. Door de meldingen van je telefoon zul je je afspraak niet vergeten, maar mentaal gezien vraagt het toch nog wel wat van je.

Daarom is schrijven af en toe toch best nog wel even fijn om ruimte in je hersenen te kunnen maken! Vorig jaar heb ik daarom een maandkalender uitgebracht. In één oogopslag kunnen zien wat je voor een volledige maand hebt gepland. Heb je toevallig eens teruggebladerd? Ik verschrok me soms bij het zien van álle afspraken die ik in een maand had gepland! Maar... doordat een hele maand op één bladzijde moest passen, bleef er niet heel veel schrijfruimte over! Soms pasten de afspraken van een dag er niet bij iedereen op. Dus het wordt tijd voor een nieuwtje!

Er komt een weekkalender!

Sterker nog, de weekkalender heb ik zo ingedeeld dat deze ook als familieplanner te gebruiken is! Wel maximaal 5 gezinsleden, want anders bleef er niet veel schrijfruimte meer over! En daar houden we blijkbaar allemaal dan toch wel weer van bij een kalender! Hoe deze er uit komt te zien en welke prijs dit prachtexemplaar gaat krijgen, laat ik jullie snel weten. De laatste puntjes worden op de welbekende 'i' gezet. Wil je alle info zo snel mogelijk te horen krijgen? Blijf dan instagram en facebook goed in de gaten houden. Maar mijn lieve nieuwsbrieflezers worden natuurlijk als allereerste op de hoogte gebracht! Nog niet aangemeld voor mijn nieuwsbrief? Doe dit dan snel hieronder, dan mis jij niks en ben jij als eerste op de hoogte van de Klets met Milou weekkalender/familieplanner!

Oh hij wordt zo mooi......

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Interesse in onderwerpen zoals voeding, beweging, stress en ontspanning? Op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuw blog online staat? Het laatste nieuws rondom coachtrajecten of producten van Klets met Milou? Schrijf je dan snel in!
Ik beloof je niet onder te sneeuwen met allerlei mails, alleen wanneer er ook écht iets leuks te melden valt!

Bedankt! Het bericht is verzonden.
Oops! Something went wrong while submitting the form.