Terug naar het werkende leven!

Door
Milou
22/8/2023
0
min leestijd
Share this post
Terug naar het werkende leven!

Back to work

Je komt bijna nergens meer waar je rond deze tijd van de zomer de zin niet ziet staan. Voor de meeste basisschool- en middelbare scholieren loopt de zomervakantie naar de laatste week. Hier in het zuiden worden de laatste dagen in elk geval al afgeteld. Er wordt weer langzaam nagedacht over het ritme waar we dan weer terug in moeten. Niet alleen de kinderen gaan dan weer terug naar school, ook de nodige bureaus op de kantoren zijn dan weer gevuld.

Terug in het ritme..

...nog even genieten van het niks moeten in de ochtend!

Het terug naar school en naar werk gaan betekent ook vaak dat agenda's weer voller worden. Er wordt weer meer van ons verwacht én meer van ons gevraagd. We rennen van kantoor, naar de sportclub, naar een lunch- of dinerafspraak. Wanneer je nog kinderen hebt komen er vaak nog sportclubjes en afspreken met andere kinderen bij waardoor je van het één naar het ánder vliegt. En ja, dan komt het bij vele weer om de bocht:

Stress

aanhoudende geestelijke druk; = spanning

Aldus de Dikke van Dale. Het TNO geeft aan dat in Nederland 1,3 miljoen werknemers burn-out verschijnselen ervaren. Dit komt neer op 17%. Vaak wordt dit in verband gebracht met het werk waar diegene op dat moment werkzaam is. Toch geeft 37% aan de klachten ook daadwerkelijk door werk te ervaren. De andere 63% geeft andere redenen op. Dit zou zomaar het drukke privé leven kunnen zijn.

We moeten ook zo veel!

Oh ja? Van wie dan? Staat er iemand bij de voordeur die jou verteld wat je allemaal moet doen? Deze druk leggen we vaak onszelf op. Maar is het écht zo erg als je eens een keer een avondje thuis blijft? Of misschien de aangeboden hulp van iemand anders aan neemt in plaats van alles zélf te willen doen? En áls je dan even gaat zitten...pakken we vaak onze smartphone er bij om door onze Socials te scrollen. Dat ís natuurlijk ook hartstikke leuk, maar wist je dat jouw brein dan toch nog aan blijft staan? Je lijf zit dan wel misschien, maar je hersenen blijven doordraaien om alle informatie en kleuren op je scherm te verwerken.

Ontstressen?

Kies dan iets waarmee je ook je brein laat rusten. Heb je geen flauw idee hoe je dit kunt doen? Heb je al van alles geprobeerd, maar verval je weer in oude gewoontes? Klets met Milou kan jou wellicht helpen! Samen kijken we hoe je van deze nieuwe poging een succes kunt maken!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Interesse in onderwerpen zoals voeding, beweging, stress en ontspanning? Op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuw blog online staat? Het laatste nieuws rondom coachtrajecten of producten van Klets met Milou? Schrijf je dan snel in!
Ik beloof je niet onder te sneeuwen met allerlei mails, alleen wanneer er ook écht iets leuks te melden valt!

Bedankt! Het bericht is verzonden.
Oops! Something went wrong while submitting the form.