Vakantie! Tijd voor ontspanning...

Door
Milou
22/8/2023
0
min leestijd
Share this post
Vakantie! Tijd voor ontspanning...

Ontspannen

De afgelopen maanden stonden voor velen van ons weer in het teken van vakantie. Misschien behoor je niet tot deze groep, maar staat dit mooie jou nog wel te wachten! Wat in elk geval bij iedereen ter sprake komt, is het lekker gaan ontspannen.

We halen er weer even de Dikke van Dale bij:

ont·span·nen (ontspande, heeft ontspannen) 1 losmaken wat gespannen is 2 door afleiding tot rust laten komen: zich ontspannen

Voor uitleg nummer 1 verwijs ik je graag door naar een fysiotherapeut! Uitleg nummer 2 komt beter tot uiting bij een vitaliteitscoach. Samen kan er worden gekeken waar jij nu écht rust door krijgt. De van Dale noemt het afleiding, maar eigenlijk zou dit geen afleiding moeten heten. Tenminste, voor mij lijkt het dan net alsof andere momenten erg vervelend of stressvol kunnen zijn.

Tot rust komen wordt veel geassocieerd met het nemen van vakantie. Maar eigenlijk wacht je dan veel te lang. Je lijf kan niet enkele weken, misschien wel enkele maanden non-stop aan staan.

Hoe vaak je dan zou moeten ontspannen? Dagelijks!

Dagelijks ontspannen?!

Ja, graag! En dit zeg ik namens jouw eigen lijf. Moet dit dan uren duren? Nee, dat is niet nodig, maar wachten tot een volgend vakantie/ vrij moment is écht véél te lang. Zie het alsof je op een loopband loopt en deze dag en nacht aan laat staan, waardoor je continu moet blijven lopen. Er komt een moment dan vindt je dit écht niet prettig meer. Daarom is het verstandig om niet tot zo'n moment door te blijven gaan. Dagelijks ontspannen helpt daar al erg goed bij.

Om te beginnen hoef je niet gelijk 30 minuten van je dag vrij te houden voor ontspannen. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om te gaan lezen, kan ik je alvast verklappen dat de eerste keer dat je dit wil gaan inplannen jouw gedachten na 5 minuten al weg zijn van je boek. Bouw het op! Ongeacht je keuze waarmee jij kunt ontspannen. Hetzelfde geldt voor bewegen. Begin klein en bouw het uit. Zo voorkom je ook nog eens blessures die jouw positieve ontspan proces kunnen belemmeren. Je lijf moet net als jouw mentale gestel even er aan wennen dat je op een dag bewust rust wilt gaan pakken. Om even naar die loopband te gaan...die zet je ook niet abrupt stil, want dan vlieg je eroverheen! Dus rustig aan!!

Kom en Klets!

Heb je geen idee wat voor jou ontspannend werkt? Weet je niet hoe je hiermee kunt beginnen? Of heb je een stok achter de deur nodig om jouw motivatie aan het begin even wat extra power te geven? Wees niet bang en neem gerust contact op! Samen kunnen wij via één van de coachtrajecten bekijken hoe jij jouw ontspanmomenten kunt inplannen binnen jouw drukke agenda.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Interesse in onderwerpen zoals voeding, beweging, stress en ontspanning? Op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuw blog online staat? Het laatste nieuws rondom coachtrajecten of producten van Klets met Milou? Schrijf je dan snel in!
Ik beloof je niet onder te sneeuwen met allerlei mails, alleen wanneer er ook écht iets leuks te melden valt!

Bedankt! Het bericht is verzonden.
Oops! Something went wrong while submitting the form.