Vullen of voeden?

Door
Milou
22/8/2023
0
min leestijd
Share this post
Vullen of voeden?

Vullen of voeden...

Milou waar heb je het nu weer over? Nou, over of jij jezelf vult of voedt wanneer je gaat eten. Wil je het verschil weten én zien welke van de twee jij kiest wanneer je gaat eten? Lees dan vooral even verder.

Vullen

Wanneer ik het heb over vullen gaat het over eten waarbij je verder niet kijkt naar goede bestandsdelen voor je lichaam. Wanneer ik je twee stukken voedsel voor leg, denk ik dat iedereen wel zal weten welke van de twee het gezondste is. Let op: spinazie of chips. Wat is gezonder?

Wanneer je honger hebt en je kiest voor een zak chips, dan ga je jezelf vullen. Vullen betekent dat je gewoon iets gaat eten waar in eerste instantie de honger mee zal afnemen. Voor lange tijd? Dat is de vraag. Bij jezelf vullen zitten er vaak niet voldoende gezonde voedingsstoffen in je voeding. Hierdoor zal je lichaam snel weer een alarmbelletje laten afgaan met de boodschap dat het honger of dorst heeft.

Aangezien er maar weinig goede voedingsstoffen in chips zitten verwerkt, heeft je lijf dat béétje goede voedingstof nodig voor het laten functioneren van je lichaam. Het kan daarom goed zijn dat je je niet energieker zult voelen nadat je een zak chips hebt gegeten.

Voeden

Wanneer ik het over voeden heb, schrijf ik natuurlijk over die spinazie van hierboven. In spinazie zitten onwijs veel goede voedingsstoffen die je lichaam kan gebruiken. Daarnaast is spinazie kakelvers en zijn er verder geen machines aan te pas gekomen om tot deze voeding te komen. Oké, de machine om het van het land te halen. Maar aan het spinazieblad an sich is verder weinig veranderd. Het spinazieblad zit vol goede voedingsstoffen, waardoor je lijf veel langer kan blijven teren om de stoffen die het uit het blad kan halen. Je krijgt daarom veel minder snel een hongergevoel.

Leuke bijkomstigheid van gezonde voeding? Je wordt er energieker door, omdat je lijf voldoende voedingsstoffen heeft om álle onderdelen van je lichaam goed te kunnen laten werken. En wanneer alles werkt zoals dat zou moeten, blijft er ook energie over. En dat merk je!

Ohja, je begrijpt natuurlijk dat je wel wat meer dan één blaadje spinazie hiervoor moet eten eh!

Even terug...

Vul jij jezelf het merendeel van de tijd of probeer je jezelf te voeden? Snap je nu waarom je bij bepaalde voedingsmiddelen sneller terug honger krijgt? Kies bewust voeding waarmee je je lijf kunt voeden. Vullen kan misschien wel lekkerder zijn, maar uiteindelijk zul je dit gaan merken in je energieniveau!

Moeite om te kiezen of heb je geen idee of je met je huidige voedingspatroon vult of voedt?

Neem dan gerust contact op via het invulformulier onderaan de beginpagina. Ook als je denkt al gezond te eten, maar nog niet de energie voelt die je wel had verwacht. Samen kunnen we jouw voedingspatroon eens onder de loep nemen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Interesse in onderwerpen zoals voeding, beweging, stress en ontspanning? Op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuw blog online staat? Het laatste nieuws rondom coachtrajecten of producten van Klets met Milou? Schrijf je dan snel in!
Ik beloof je niet onder te sneeuwen met allerlei mails, alleen wanneer er ook écht iets leuks te melden valt!

Bedankt! Het bericht is verzonden.
Oops! Something went wrong while submitting the form.